Kuih Tradisional India

Welcome rsr: kuih kaswi, Kalau tak silap saya, ada seorang pengunjung blog yg request for recipe kuih kaswi. dah lama saya tak buat kuih ni tapi saya ada beberapa resipi yg pernah. Welcome rsr: kuih bakar jagung, Di sini saya poskan resipi kuih bakar jagung untuk sesiapa yg ingin mencuba. kuih bakar jagung bahan-bahan 250 gm tepung gandum 230 gm gula (kurangkan. Warisan tradisional: makanan tradisi kaum india, Makanan tradisional india merupakan salah satu kegemaran penduduk di malaysia. ini kerana keunikan masakan tradisional india yang banyak menggunakan rempah ratus dan.

kuih gulung atau juga dikenali sebagai kuih ketayap merupakan sejenis
400 x 294 · 36 kB · jpeg, Kuih gulung atau juga dikenali sebagai kuih ketayap merupakan sejenis

MAKANAN TRADISIONAL
276 x 183 · 9 kB · jpeg, MAKANAN TRADISIONAL

Budaya kaum india, Kuih nei urundai kuih manis . rupanya sama kuih rawa urundai . tetapi kuih lebih manis daripada kuih rawa urundai.. Resipi kuih seri muka - kuih tradisional melayu, Versi http://foodnotesbyanis.blogspot./2011/08/rasa-rasa-episode-5-tea-party-kuih-seri.html bahan-bahan: pulut 200gm beras pulut 1 ½ cawan santan. Warisan tradisional: pakaian tradisional kaum india : sari, Kurta pula pakaian tradisional bagi lelaki kaum india. kemeja panjang sampai lutut diperbuat daripada kain kapas lime sutera..

Related Post : Kuih tradisional india

Kuih Tradisional India http://xiiaohui9.blogspot.com/

Kuih, Kuih Products, Kuih Suppliers and Manufacturers at

Kuih, you can buy various high quality kuih products from global kuih suppliers and kuih manufacturers at alibaba.com...

Continue Reading


Namun, sejenis kuih tradisional – Putu Perak – jarang didengari

The Erratic Dreamer: Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or

Last week kan i ada cerita how i suka and teringin nak makan kuih sepit/kapit to the point that both of us memborong kuih nie kat pasar seni. so i was...

Continue Reading


Pengajian Malaysia

Makanan Tradisional India

Artikel kali ini saya akan cerita sejenis lagi makanan tradisional india yang tidak asing lagi di malaysia. roti canai atau paratha dan puri ini pada asalnya ialah...

Continue Reading


kuih serabai merupakan kuih tradisional yang diperbuat daripada tepung

Budaya Kaum India

Kuih nei urundai ini merupakan kuih yang manis . rupanya sama seperti kuih rawa urundai . tetapi kuih ini lebih manis daripada kuih rawa urundai....

Continue Reading


Related Post : Kuih tradisional india

Kuih, Kuih Products, Kuih Suppliers and Manufacturers at
Kuih, You Can Buy Various High Quality Kuih Products from Global Kuih Suppliers and Kuih Manufacturers at Alibaba.com...
Last update Tue, 22 Jul 2014 07:24:00 GMT Read More

The Erratic Dreamer: Kuih Kapit, Sepit, Love Letters or
Last week kan I ada cerita how I suka and teringin nak makan kuih sepit/kapit to the point that both of us memborong kuih nie kat Pasar Seni. So I was ...
Last update Tue, 22 Jul 2014 00:00:00 GMT Read More

Makanan Tradisional India
Artikel kali ini saya akan cerita sejenis lagi Makanan tradisional India yang tidak asing lagi di Malaysia. Roti canai atau paratha dan puri ini pada asalnya ialah ...
Last update Mon, 21 Jul 2014 11:57:00 GMT Read More

Budaya Kaum India
Kuih Nei Urundai ini merupakan kuih yang manis . Rupanya sama seperti kuih Rawa Urundai . Tetapi kuih ini lebih manis daripada kuih Rawa urundai....
Last update Tue, 22 Jul 2014 20:17:00 GMT Read More